Tilbage til Kogebog -Tilbage til Kinesisk Kogebog

 

Sur Sødt svinekød

Den sursøde sovs er populær i USA’s kinesiske restauranter og fastfood kæder. Opskriften nedenunder følger det traditionelle kinesiske køkken og indeholder de obligatoriske ingredienser til en sursød ret, og skulle helst ikke smage af fastfood

Ingredienser  

1Kg flæsk i skiver
1 spsk. sojasauce
1 tsk. Salt
1 æg
2 dl majsmel
2 fed hvidløg
2 løg
2 peberfrugter
200g ananas
olie til stegning

Til Saucen
2 dl vand
1 dl ris- eller hvidvinseddike
4 spsk. rørsukker
4 spsk. honning
2 spsk. sojasauce
4 spsk. tomatketchup
3 tsk. Kartoffelmel

Fremgangsmåde  

Skær svær og fedtkanter af flæsket.
Skær kødet i strimler, ca 1 x 3 cm.
Mariner kødet med salt og sojasauce.
Og lad det stå i ca. 30 minutter.
Mens kødet marinerer tilberedes de andre ingredienser.
Hak hvidløget i små stykker.
Skær peberfrugterne og løgene ud i små tern.
Bland ingredienserne til saucen godt sammen i en skål. Saften fra ananas kan blandes i saucen, 1dl vand/1 dl ananassaft.
Pisk ægget og kom det over kødet.
Ælt kødet og ægget godt sammen.
Vend kødet i majsmelet.
Kom ½ liter raps- eller solsikkeolie i en wok eller gryde.
Når olien er meget varm kommes kødet, ca. en håndfuld, i olien.
Hold kødet adskilt så det ikke hænger sammen under stegningen.
Steg kødet ca. 1-2 minutter.
Tag kødet ud af olien og læg det på et stykke køkkenrulle i et ovnfast fad.

Kom igen en håndfuld kød i olien og gentag denne procedure til alt kødet er stegt.
Lynsteg løg, hvidløg og peberfrugter i en wok med lidt olie (1-2 spsk.). kom ananas i, rør lidt og kom saucen i.
Giv dette et kort opkog til saucen jævner.
Kom kødet i saucen og server straks.

Tip:
Kan serveres med ris. Ønskes kødet mere sprødt kan det serveres separat uden at komme dette i saucen. Lun kødet i ovnen