|
Sur Sødt svinekød |
Den sursøde sovs er populær i USA’s kinesiske restauranter og fastfood kæder. Opskriften nedenunder følger det traditionelle kinesiske køkken og indeholder de obligatoriske ingredienser til en sursød ret, og skulle helst ikke smage af fastfood |
Ingredienser |
1Kg flæsk i skiver
1 spsk. sojasauce
1 tsk. Salt
1 æg
2 dl majsmel
2 fed hvidløg
2 løg
2 peberfrugter
200g ananas
olie til stegning
Til Saucen
2 dl vand
1 dl ris- eller hvidvinseddike
4 spsk. rørsukker
4 spsk. honning
2 spsk. sojasauce
4 spsk. tomatketchup
3 tsk. Kartoffelmel
Fremgangsmåde |
Skær svær og fedtkanter af flæsket.
Skær kødet i strimler, ca 1 x 3 cm.
Mariner kødet med salt og sojasauce.
Og lad det stå i ca. 30 minutter.
Mens kødet marinerer tilberedes de andre ingredienser.
Hak hvidløget i små stykker.
Skær peberfrugterne og løgene ud i små tern.
Bland ingredienserne til saucen godt sammen i en skål. Saften fra ananas kan
blandes i saucen, 1dl vand/1 dl ananassaft.
Pisk ægget og kom det over kødet.
Ælt kødet og ægget godt sammen.
Vend kødet i majsmelet.
Kom ½ liter raps- eller solsikkeolie i en wok eller gryde.
Når olien er meget varm kommes kødet, ca. en håndfuld, i olien.
Hold kødet adskilt så det ikke hænger sammen under stegningen.
Steg kødet ca. 1-2 minutter.
Tag kødet ud af olien og læg det på et stykke køkkenrulle i et ovnfast fad.
Kom igen en håndfuld kød i olien og gentag denne procedure til alt kødet er
stegt.
Lynsteg løg, hvidløg og peberfrugter i en wok med lidt olie (1-2 spsk.). kom
ananas i, rør lidt og kom saucen i.
Giv dette et kort opkog til saucen jævner.
Kom kødet i saucen og server straks.
Tip: Kan serveres med ris. Ønskes kødet mere sprødt kan det serveres separat uden at komme dette i saucen. Lun kødet i ovnen |