Tilbage til Kogebog -Tilbage til Kinesisk Kogebog

 

Stegt oksekød med agurk

Beskrivelse

 

 

Ingredienser

150 gram oksekød i meget tynde strimler
½ agurk, halveret på langs og i skiver på en cm.
3 fed hvidløg, finthakket
Et stykke ingefær i tynde skiver
salt
Olie til at stege i

Kødet skal marineres i en blanding af:
1 tsk. Olie
1 tsk. Sojasauce
1 tsk. Majsstivelse
½ tsk. Natron, E nummer 500

Fremgangsmåde

Bland marinaden og lad kødet trække i den en halv times tid

Varm din wok op til fuld knald med to-tre spsk. Olie i.
Når den er varm steg kødet et par minutter. Bare lige til det begynder at brune.
Sæt kødet til side på en tallerken.

Kom lidt mere olie i wokken og varm igen op, denne gang lidt over medium varme.
Kom ingefæren i og steg et halvt minut.
Tilsæt hvidløg og agurk og steg et minut.

Hæld nu kødet tilbage på wokken og lad det hele varme op sammen et minuts tid.
Smag til med salt og hæld på en tallerken.

Retten kan fint serveres sammen med ris, eller nydes sammen med andre retter.