|
Beskrivelse |
|
|
|
3 andebryster
3 spsk soya
1/2 tsk kinesisk 5-krydderiblanding
15–20 tørrede shitaki-svampe opblødt I vand
2 tsk friskrevet ingefær
2 fed hvidløg, finthakket
6 dl hønsebouillon
1/2 dl riseddike (tør sherry kan også gøre det)
3 spsk sesamolie
1 bdt forårslåg skåret I skrå skiver
1 ds vandkastanjer
Lys sovsejævner
Bland soya med 5-krydderi og gnid andebrysterne rigtig godt og grundigt med
blandingen.
Gem overskydende soya-blanding.
Steg andebrysterne ved kraftig varme til de er brune hele vejen rundt – start
med skindsiden nedad.
Læg dem til side
Hæld olien i wokken og svits ingefær og hvidløg i et minut eller to – pas på
det ikke brænder på.
Smid herefter anden i sammen med de opblødte svampe og tilsæt riseddike,
bouillon og den resterende soya-blanding – anden skal lige akkurat være dækket
med væde. Lad det hele simre i ca. 45 minutter.
Tilsæt forårsløgene og vandkastanjerne og lad det hele simre i yderligere 5–10
minutter.
Tag andebrysterne op og jævn sovsen til den rette konsistens.
Skær så anden i passende skiver og smid det tilbage i sovsen.
Servér med ris.