|
Beskrivelse |
|
|
|
6 æg
150 ml kyllingefond, eller anden væske, men det ændrer smagen betydeligt
1 tsk sesamolie
Salt, efter smag
krydret kødret:
200 gram hakkekød
4 forårsløg, i skiver
1 fed hvidløg, finthakket
1 spsk ingefærrod, revet
1 spsk sojasauce
1 tsk chiliolie, gerne den slags med Sichuanpebre i
1 tsk sesamolie
Lidt olie til at stege i
Lidt grønt til at pynte med samt lidt ekstra chiliolie, sesamolie og sojasauce,
hvis man vil tilføje lidt mere smag
Start med at varme en wok eller pande og kom lidt stegeolie i efterfulgt af
ingefær, forårsløg, kødet og hvidløget.
Når kødet er brunet kom sesamolien, chiliolien og sojasaucen ved og smag til.
Fjern fra varmen og lad kødretten hvile lidt.
Bland nu æg, sesamolie og kyllingefond i en skål.
Sørg for at kyllingefonden er kølig for ellers vil æggene koagulere og hele
operationen vil mislykkes.
Vil du opnå en endnu blødere konsistens, så så prøv at blende blandingen.
Det må dog ikke skumme.
Kom nu æggeblandingen i ovnfaste skåle.
Er skålene på omkring 150 ml, skulle du få fire serveringer ud af denne mængde.
Kom dem i din dampkoger og lad dem i en halv times tid. (Støre skåle længere
tid)
Efterprøv eventuelt med en tandstikker.
Kom lidt af det lækre kødfyld hen over og server.
Her har vi en kinesisk ret, der dog bedst spises med ske fremfor spisepinde.