Tilbage til Kogebog -Tilbage til Kinesisk Kogebog

 

Sesam- og Orangekylling

Beskrivelse

 

 

Ingredienser

Selve kyllingen
2 kyllingebryster uden skind og ben
1 dl mel
1 dl vand
Salt
1 tsk. bagepulver
2 æggehvider
3 tsk. maizena
1 tsk. olie

Saucen
1 dl ketchup
1 dl flydende honning
2 tsk. sukker
2 tsk. hvidvinseddike
1/2 dl vand
2 tsk. maizena
1 tsk. sesamolie
Saften fra en halv appelsin
Revet appelsinskal fra en enkelt appelsin
Sesamfrø
Smagsneutral olie i en halvstor mængde til stegning

Fremgangsmåde

Selve kyllingen
Skær kyllingen i stykker på et par centimeter.

Bland alle de øvrige ingredienser i en skål, og vend kyllingen deri, og steg herefter i rigeligt olie til stykkerne er gyldne og sprøde.
Tag dem så op med en hulske, og læg dem på fedtsugende papir.
Steg en lille smule af gangen, så olien ikke bliver for kold i begyndelsen, for så falder dejen bare af i stedet for at blive sprød.

Saucen
Bland det hele og kog op.
Lad det simre ved svag varme i fem minutter.