|
Beskrivelse |
|
|
|
250 g sauté-skiver af svinefilet, ½ cm tykke eller svinemørbrad i skiver, ½-1
cm tykke
1 spsk olie
Marinade
1 spsk sojasauce
2 spsk flydende honning
1 spsk blommemarmelade
1/4-1/8 tsk peber
1 spsk olie
2 forårsløg
1/3 agurk
Salat
2 spsk sesamfrø
4-6 blade kinakål
2-4 blommer
½ appelsin
½ spsk sesamolie
salt og peber
Tilbehør
1½ dl ris
Rør marinaden sammen.
Læg kødet i marinaden og stil det i køleskab, indtil det skal steges.
Kødet må ikke stå i køleskab mere end 1 time.
Kog risene.
Rist sesamfrø på en tør pande.
Snit kinakålen fint, skær blommerne i både.
Rør en dressing af appelsinsaft og sesamolie og smag til med salt og peber.
Bland det hele lige før servering.
Skær forårsløg og agurk i stave.
Lad olien blive varm på en grillpande eller en almindelig pande.
Krydr med salt. Læg sauté-skiverne på panden og vend dem straks.
Tag skiverne af panden. Pas på, marinaden indeholder sukker og brænder derfor
nemt på, og sauté-skiverne kan blive sorte, hvis panden bliver for varm.
Tips
Sauteskiver skæres af svinekam, hvor alt fedt og sener på overfladen er fjernet.
Skær den i ½ cm tykke skiver.
I stedet for ris kan kødet, forårsløg og agurk serveres i rispandekager som til
Peking and eller madpandekager.
Rispandekager fås i visse kinesiske specialforretninger.
Til marinaden bruges en smagsneutral olie, fx solsikkeolie eller
vindruekerneolie.
I stedet for marinaden kan du købe hoisinsauce i specialforretninger.
I stedet for blommer kan salaten serveres med appelsinfileter.