Tilbage til Kogebog -Tilbage til Kinesisk Kogebog

 

San choy bau

Beskrivelse

 


 

   

Ingredienser

1 bundt forårsløg, skåret i tynde ringe
300 g finthakkede brune champignon
2 fed hvidløg, fint hakket
2 spsk fintrevet ingefær
1 finthakket grøn chili
500 g kalv og flæsk
3 spsk. riseddike
3 spsk. soya
3 spsk. østerssauce
Friskkværnet peber og evt. mere salt
2 mini romainesalat-hoveder

Pynt
2 håndfulde hakket salte peanuts
3 forårsløg i tynde ringe
1 grøn chili i tynde skiver

Fremgangsmåde

  • Sautér forårsløg, svampe, hvidløg, ingefær og grøn chili i lidt olie i 3-4 minutter - det må ikke branke.
  • Tilsæt kødet og lad det få lidt farve.
  • Tilsæt riseddike, soya og østerssauce, rør igen og lad det simre i 10 minutters, smag til med peber og evt. mere salt.
  • I mens kødet simrer, skilles salatbladene og de skylles grundigt.
  • De sidste ting til pynten hakkes ligeledes, og det hele sættes på bordet.
  • Ved bordet tages kødet op i et salatblad, drysses med forårsløg og peanuts - og hvis man er til stærk mad - frisk chili. Salatbladet rulles let sammen og spises straks. Velbekomme.