Tilbage til Kogebog -Tilbage til Kinesisk Kogebog

 

Pekingsuppe

Beskrivelse:

 

   

Ingredienser

100 g. svinefilet
10 g. sorte kinesiske svampe
1 spsk. olie
2 spsk. tør hvid vermouth
1.5 spsk citronsaft
1 spsk. soyasauce
1 tsk. sambal orlek
7.5 dl hønsebouillon
100 g. bambusskud
10 g. kinesiske vermicelle
1 æg
1 pibeløg eller det hvide af en halv porre



Fremgangsmåde


Vask svampene og læg dem 10 minutter i blød i lunkent vand.
Tag dem op, tør dem og skær dem i strimler.
På samme måde skæres svinekødet og bambusskuddene.
Pibeløget eller den halve porre hakkes fint.

I en skål blandes vermouth, citronsaft, soyasauce og sambal orlek.

Varm en spsk. olie i en gryde over stærk varme.
Steg svinekødstrimlerne 1 minut, tilsæt svampene og rør rundt.

Efter et minut hældes kyllingebouillonen og vermouthblandingen ned i gryden.
Lad suppen koge 10 minutter.

Tilsæt bambusskuddene og de kinesiske vermicelle. 2 minutter efter er retten færdig.

Pisk ægget i en skål.
Hæld det piskede æg i den kogende suppe og rør rundt.

Drys med hakkede pibeløg til sidst.