Tilbage til Kogebog -Tilbage til Kinesisk Kogebog

 

Oksekød i wok

Ingredienser (4 pers)

1/2 kg skært oksekød
1 stk. Stort løg
250 gr. hvidkål
4 stk. stilke bladselleri m. grønt
4 stk. tomater
2 stk. store æbler
2 spsk olie
groft salt og peber
1/2 dl kinesisk soya
2 spsk oregano
2 stk. fed hvidløg
50 gr. sorte oliven

Fremgangsmåde

Skær oksekødet i strimler så tynde som en blyant.
Rens grøntsagerne.
Skær løget i tynde ringe.
Snit hvidkålen fint.
Skær selleristilkene med bladene i stykker på ca. 1 cm.
Skær tomaterne og æblerne i tynde både.
Hak hvidløgsfedene.
Varm olien i woken.
Svits løgringene.
Kom kødet i woken og svits det.
Kom kål, selleri og æbler i.
Vend det nogle gange og kom tomaterne i.
Vend endnu nogle gange.
Kom kinesisk soya, hvidløg, oregano og oliven i.
Smag til med salt og peber.
Sæt woken på bordet og servér retten med ris og kinesisk soya.

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996.