Tilbage til Kogebog -Tilbage til Kinesisk Kogebog

 

Nudler med grønne bønner

Beskrivelse

 

 

Ingredienser

400 g nudler (de tykke ægnudler er bedst – de fås i asiatiske supermarkeder)
60 g tørrede kinesiske svampe (f.eks. judasører, som ligeledes fås i asiatiske supermarkeder)
1 dl sherry
400 g friske, grønne bønner
2 fed hvidløg
1 stort løg
4 spsk solsikkeolie
2 tsk soyasauce
1 dl hønsebouillon
4 tsk tahin
2 æg

Fremgangsmåde

Læg de tørrede svampe i blød i varmt vand i 15 minutter.
Hæld vandet væk, skær svampene i strimler og lad dem simre i sherry og lidt af soyasaucen til næsten al væden er væk. Stil til side.

Varm olien i en wok og svits løg, hvidløg og bønner.
Tilsæt hønsebouillon, resten af soyaen, tahin og svampene.
Varm tingene godt igennem, og tilsæt så de færdige nudler, som blot skal ligge 3 minutter i varmt vand, så er de klar (men tjek lige pakken, for det afhænger naturligvis af, hvilke nudler du har fået fingrene i).

Rør æggene sammen og vend i retten under middel varme, så det størkner en smule.

Server med soya, sød chilisauce og stærk chilisauce on the side – så kan folk selv krydre det efter behag