Tilbage til Kogebog -Tilbage til Kinesisk Kogebog

 

Mandarin pandekager

De papirtynde mandarinpandekager serveres til Pekingand og andre kinesiske retter. Pandekagerne indeholder ikke frugten mandarin men bliver lavet på Mandarin vis.

Ingredienser  

250g hvedemel
ca. 2 dl koldt vand
sesamolie

Fremgangsmåde

Ælt dejen godt sammen og lad den stå i skålen ca. 15 minutter.
Ælt dejen på en meldrysset bord til en lang rulle.
Del rullen i 16 lige store stykker “Billede 1? (dejen kan også rulles ud og pandekagerne stikkes ud med en kop/skål med en diameter på ca. 7 cm).
Tryk stykkerne flade i hånden.
Pensl halvdelen af pandekagerne med sesamolie og læg de andre ovenpå så der haves 8 par .
Rul dem flade med en kagerulle til de får en diameter på ca. 15 - 20 cm.
Opvarm en pande uden olie og skru ned på middel varme.
Bag pandekagerne en ad gangen.
Dannes der bobler vendes pandekagen.
Bages ca. 1 minut på hver side til de får brune pletter.
Skil de to lag pandekager fra hinanden så længe de er varme
Serveres med Pekingand eller anden kinesisk ret.

Tip: