De papirtynde mandarinpandekager serveres til Pekingand og andre
kinesiske retter. Pandekagerne indeholder ikke frugten mandarin men
bliver lavet på Mandarin vis.
|
|
250g hvedemel
ca. 2 dl koldt vand
sesamolie
Ælt dejen godt sammen og lad den stå i skålen ca. 15 minutter.
Ælt dejen på en meldrysset bord til en lang rulle.
Del rullen i 16 lige store stykker “Billede 1? (dejen kan også rulles ud og
pandekagerne stikkes ud med en kop/skål med en diameter på ca. 7 cm).
Tryk stykkerne flade i hånden.
Pensl halvdelen af pandekagerne med sesamolie og læg de andre ovenpå så der
haves 8 par .
Rul dem flade med en kagerulle til de får en diameter på ca. 15 - 20 cm.
Opvarm en pande uden olie og skru ned på middel varme.
Bag pandekagerne en ad gangen.
Dannes der bobler vendes pandekagen.
Bages ca. 1 minut på hver side til de får brune pletter.
Skil de to lag pandekager fra hinanden så længe de er varme
Serveres med Pekingand eller anden kinesisk ret.