Tilbage til Kogebog -Tilbage til Kinesisk Kogebog

 

Kylling i sursød sovs

Beskrivelse

 

 

Ingredienser

 400 g kylling i strimler
1 rød peberfrugt
1 squash
1 bdt forårsløg
300 g champignoner
lidt olie
2 spsk østerssauce

Marinade
1 rød chili (hakket)
2 fed hvidløg (hakket)
3 spsk sojasauce
1 tsk Sambal Oelek
1/2 dl olie

Sursød sovs
1 1/2 dl vand
2 dl eddike
3 spsk sukker
1 tsk Sambal Oelek
2 spsk tomatpuré

Fremgangsmåde

Bland alle ingredienserne til marinaden sammen.
Læg kødet i marinaden og lad det trække i ca. 1 time i køleskabet.
Skær paprika og squash i strimler. Forårsløgene vaskes og skæres i skiver.
Også champignonerne skæres i skiver.

Hæld lidt olie i en wok eller en dyb pande og varm det igennem før du tilbereder grøntsagerne, som skal steges i 3-4 minutter, før de fjernes fra wokken. Wokken tørres for olie.
Steg kødet i den tørre wok til det er gennemstegt.
Så kan resten af grøntsagerne tilsættes igen sammen med østerssovs.
Bland ingredienserne til sursød sovs sammen og hæld det over kødet og grøntsagerne.

Lad dette stå og stege sammen i nogen minutter inden servering.
Server retten sammen med ris eller nudler.