Tilbage til Kogebog -Tilbage til Kinesisk Kogebog

 

Krydrede kødboller med Hoisin sause

Beskrivelse

Denne ret er, lige som Tereyaki kylling, en ret som vi vil betegne, som en nem hverdagsret.
Det er ikke en ret der tager særlig lang tid at lave, og samtidig kan man nemt lave en stor portion, så man kan være heldig, også at have til dagen efter.
Kødbollerne er lavet af hakket oksekød, som er blandet med blandt andet honning, hvidløg, ingefær og chili for at give det en god smag!
Honningen gjorde at kødbollerne blev lidt karamelliseret på panden.
Tilsæt sesamfrø og smag til med revet ingefær

 

   

Ingredienser

Kødboller:
400 gram hakket oksekød
1 hakket rødløg
3 fed hakket hvidløg
1 tommel ingefær (revet)
1/2 hakket chili
1 spsk honning
En lille håndfuld hakkede koriander
Salt og peber
Tilbehør:
Soba boghvede nudler
friske koriander
løgspirer og hoisin sauce

Fremgangsmåde

Bland alle ingredienserne sammen i en skål med hænderne
Stil farsen på køl i ca. 1 time (hvis ikke der er tid til det, laves bollerne bare med det samme)
Form farsen til små boller og sørg for at tryk dem godt sammen, så de ikke falder fra hinanden på panden
Steg kødbollerne på en varm pande i olie så de bliver gyldne
Servér oven på nudler med hoisin sauce
Hoisin sauce
4 spsk hoisin sauce (købt i asiatisk butik)
saft fra 2-3 limes
Lidt ingefær
1 spsk sesamfrø
Evt lidt soya hvis den ønskes mere tynd
Bland limesaft med hoisin sauce og vurder om saucen skal være mere flydende.
Hvis ja, tilføj soya indtil rette konsistens og smag
Tilsæt sesamfrø og smag til med revet ingefær