Tilbage til Kogebog -Tilbage til Kinesisk Kogebog

 

Klar suppe med oksekød, citrongræs og shirataki perler

Beskrivelse

 

 

 

Ingredienser

300 g okseinderlår i 2 cm tykke stykker
1 stk. bouillontern
1 l vand
1 stk. rødløg
1 pk. bønnespirer
0.5 bdt. frisk koriander
2 stk. gulerødder
1 stk. squash
2 stilk citrongræs
50 g ingefær
2 fed hvidløg
1 stk. grøn chili
soya

Fremgangsmåde

Kog 6 dl vand i en el-kedel.
Krydr kødet med salt og peber, og steg det i cirka 2 minutter på hver side på en pande med olivenolie.
Lad kødet hvile mens grønt ordnes.
Dræn shiratakiperlerne og skyl dem grundigt.
Overhæld dem med kogende vand og lad dem trække i minimum to minutter.
Dræn vandet fra inden de tilsættes retten.

Snit rødløg fint, skyl bønnespirer, snit gulerødder og squash i lange, tynde strimler (julienne).
Hak citrongræs, hvidløg og ingefær fint. Snit chili i tynde skiver.
Varm en stor gryde op med olivenolie, og sautér blandingen af citrongræs af.
Overhæld med kogende vand, og tilsæt bouillonterning.

Kog op og smag til med soya, limesaft og -skal.
Tilsæt drænede shiratakiperler, og lad det simre med suppen i 10 minutter.
Tilsæt alt grønt, og lad det småkoge, til det er mørt, men stadig har bid.

Server suppen i en skål toppet med oksekød, koriander og chili.