Tilbage til Kogebog -Tilbage til Kinesisk Kogebog

 

Sichuanfrikadeller

Beskrivelse:

 

   

Ingredienser

200 g hakket svinekød
½ rød peberfrugt
½ frisk chili
2 tsk frisk ingefær
2 fed hvidløg
1 tsk vineddike
1 tsk sojasauce
1 tsk sukker, gerne rørsukker
¼ tsk salt
¼ tsk peber - helst sichuan peber
½ spsk olie
evt. 4 træspid

Sauce
2 gulerødder
1½ dl bouillon
1 spsk sojasauce
1 tsk sukker, gerne rørsukker
1 tsk majsstivelse
2-3 forårsløg

Pynt
evt. 1 frisk rød chili

Tilbehør
125 g glasnudler

Fremgangsmåde


Hak peberfrugten meget fint - som hakket persille.

Rør kødet sammen med peberfrugt, finthakket chili og ingefær samt knust hvidløg.
Tilsæt vineddike, sojasauce, sukker, salt og peber.
Form farsen til 8 små aflange eller runde frikadeller.
Varm olien på en pande ved god varme.
Læg frikadellerne på panden.
Brun dem ca. 1 minut på hver side.
Skru ned til middel varme og steg dem ca. 3 minutter på hver side.
Sæt evt. frikadellerne på træspid ved servering.

Skær gulerødderne igennem på langs og derefter i tynde skrå skiver og kog dem næsten møre i bouillonen.
Tilsæt sojasauce og sukker.
Rør majsstivelsen ud i lidt koldt vand.
Hæld jævningen i saucen og lad den koge godt igennem.
Tilsæt groftsnittede forårsløg og smag saucen til med salt og peber.

Kog nudlerne efter anvisning på pakken.

Skær evt. en chili i tynde ringe og brug dem til pynt eller server dem til i en skål.