|
Beskrivelse |
|
|
|
300 g flæskesteg med ben (ribbensteg)
6 upillede fed hvidløg
5 cm stykke af frisk ingefær i grove skiver
den grønne top af 2-3 porrer
1/2-1 dl soya (afhængig af hvor salt den er)
1 tsk. stødt hvid peber
1 spsk. mørk muscovado eller brun farin
2 pillede, hårdkogte æg
grofthakket frisk purløg
Start med at skære ribbene af bunden af stegen, og del ribben stykket i
skiver med ét ben i hver.
Resten af kødet skæres i store mundrette stykker.
Varm en gryde godt op. Brun kødet let i olie.
Tilsæt de upillede hvidløgsfed, grove skiver af ingefær og porretoppe, og lad
det hele stege med 1 minut.
Tilsæt soya, hvid peber og sukker og top op med vand til kødet lige er dækket
til. Låg på, og lad retten simre 2-3 timer ved lav varme.
Skum retten undervejs.
Tilsæt de kogte, pillede æg ca. 30 minutter før retten er færdig.
Vend æggene flere gange, så de tager jævn farve fra saucen.
Tag kødet, de hele hvidløg og æggene op af gryden. Si saucen, og kasser urterne.
Anret sauce, kød, hvidløg og halverede æg med dampet ris og toppet med purløg.