Tilbage til Kogebog -Tilbage til Kinesisk Kogebog

 

Kinesisk rejegryde

Beskrivelse

 

 

Ingredienser

2 æg
1 spsk vand
½ spsk olie
1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
1 porre
2 fed hvidløg
2½ spsk olie
1½ dl grøntsagsbouillion
1 tsk sambal oelek
2 spsk tør sherry
2 Spsk sojasauce
2 Spsk østersauce
2 tsk fintrevet ingefær
2 tsk majsstivelse
400 g pillede rejer

Tilbehør
240 gram ris

Fremgangsmåde

Æggene piskes med vandet
Olien varmes på en pande og æggemassen hældes på som en stor pandekage.
Æggekagen steges til den er gennemstegt.
Æggekagen rulles sammen, skæres i strimler og stilles til side.
Peberfrugt og porre skæres i strimler.
Hvidløg hakkes groft
Olien varmes på en pande, og grøntsagerne svitses et par min.
Bouillion, sambak oelekm sherry, sojasauce,østersauce,ingefær og majsstivelse røres sammen,
Saucen hældes på panden og bringes i kog.
Rejerne tilsættes,varmes igennem og panden fjernes fra varmen.
Æggestrimlerne dryssses over retten.