Tilbage til Kogebog -Tilbage til Kinesisk Kogebog

 

Kinesisk nuddelsuppe

Beskrivelse:

Retten kan også tilberedes med hakket oksekød eller kylling (ca. 10% fedt)
Porrer kan bruges i stedet for forårsløg

 

 

   

Ingredienser

500 g hakket svinekød, ca. 10% fedt
250 g champignon
2 røde peberfrugter
1½-2 l vand
300 g nudler
2 bundter forårsløg
2 fed hvidløg
1 dl sojasauce
1 lime
2 spsk sød chilisauce
3 tsk mørk sesamolie fremstillet af ristede sesamfrø
½ -1 bundt/potte frisk koriander

Fremgangsmåde

Lad en stor gryde blive varm ved god varme.
Kom kødet i gryden, og vend det, til det har ændret farve - må gerne brune.
Tilsæt champignoner i skiver og peberfrugterne i små tern og steg det med kødet i ca. 1 minut.
Tilsæt vand og bring i kog.
Tilsæt nudlerne når suppen koger og kog dem det antal minutter, der er angivet på emballagen.
Kom forårsløg i skiver, finthakket hvidløg og sojasauce i suppen og smag til med salt, limesaft, sød chilisauce og sesamolie.
Anret suppen i skåle og drys med grofthakket koriander.

Tips
2 spsk ristede sesamfrø kan bruges i stedet for mørk sesamolie, hvis det ikke kan skaffes.
Server suppen med groft brød.