|
Beskrivelse: |
|
500 gram Svinefilet. helt afpudset. rå
1 tsk. Olie
1 tsk. Sherry. tør
1 Æg
Maizena majsstivelse
Salt
Peber
Olie
Sauce:
1 Løg
1 spsk. Olie
1 tsk. Ingefær, syltet i sukkerlage
2 spsk. Eddike
1 tsk. Maizena majsstivelse
1 spsk. Kinesisk soya
4 spsk. Tomatpure
2 dl. Svinebouillon
100 gram Gulerødder
100 gram Hvidkål
Salt
Peber
Sukker
Skær kødet i små terninger og gnid dem med olie og sherry. Lad dem ligge køligt.
Svits det finthakkede løg til saucen i olie, tilsæt hakket ingefær og eddike og
kog et par minutter.
Rør maizenamel ud i 1 spsk. vand og rør det i gryden sammen med soya, tomatpure
og bouillon.
Kog saucen igennem og hold den varm.
Vend kødstykkerne i pisket æg, krydret med salt og peber.
Vend dem i maizenamel og ryst overflødigt mel af.
Steg kødet i hed olie og lad det dryppe af på fedtsugende papir.
Vend reven gulerod og snittet kål i saucen, tilsæt evt. lidt mere bouillon og
smag til med salt, peber og en anelse sukker.
Grøntsagerne må kun koge 1 min. i saucen.
Hæld sauce og grøntsager over kødet.
Serveres med kogte ris.