|
Beskrivelse
|
|
|
|
Kinesisk Kung Pao kylling
2 kyllingefileter
3 fed hvidløg, hakket
2 spsk hakket ingefær
5 snittede forårsløg
1 spsk sichuan peber
10 stk. store tørrede chilipeber
Peanuts
Olie til stegning
Marinade
2 tsk lys soja
2 tsk Shaxing risvin (kan erstattes med tør sherry)
1,2 tsk majsstivelse
Sauce
1 tsk mørk soja
1 tsk lys soja
1 spsk sort kinesisk eddike (kan erstattes med balsamicoeddike)
1 tsk sesamolie (jeg brugte rapsolie)
1 spsk hønsefond eller vand
2 tsk sukker
1 spsk hoisinsauce
Skær kyllingen i mindre stykker, og bland alle ingredienserne til marinaden.
Marinér kyllingen i mindst 15 minutter.
Klip chilierne i halv, og læg dem på en tallerken sammen med de snittede
forårsløg, hakket hvidløg og hakket ingefær, så det er klar til brug.
Bland alle ingredienserne til saucen.
Varm en sjat olie i en wok, og tilsæt chili og sichuan peber (pas på, peberen
kan godt finde på at “springe”).
Steg ganske kort og tilsæt kyllingen.
Sauter over høj varme og tilsæt ingefær og hvidløg.
Steg videre indtil kyllingen næsten er gennemstegt.
Tilsæt forårsløg (gem evt. lidt til pynt), steg videre i 30 sekunder, tilsæt
saucen og vend det hele godt sammen.
Tilsæt til sidst peanuts, smag til med salt hvis nødvendigt og servér med ris.