Tilbage til Kogebog -Tilbage til Kinesisk Kogebog

 

Kelpnudler med bok choy og kylling

Beskrivelse
Kelpnudler er nudler lavet af tangplanten Kelp.
Dette gør dem fri for gluten, fri for mælk, fri for æg, stort set fri for kulhydrat og fedt, særdeles kaloriefattige og samtidig rige på mineraler.
De har en neutral smag og kan spises uden tilberedning, raw-style

 

 

Ingredienser

450 g kylling
1-2 rødløg
Kelpnudler med sød soya marineret kylling
- og dampet bok choy
4-6 buketter bok choy
1 ps kelpnudler

Marinade
1 dl glutenfri tamari
3 spsk risvinseddike
5-6 spsk palmesukker
2 spsk avokado eller kokosolie
Peber

Topping
Cashewnødder
Evt. ristede sesamfrø
Evt. sorte sesamfrø
Evt. peanuts
Evt. snittet forårsløg
Evt. gul peberfrugt

Fremgangsmåde

Bland alle ingredienserne til marinaden i en skål
Skær kylling i strimler, læg i marinaden og stil køligt i 2-3 timer, eller natten over
Tag kyllingen op af marinaden og svits et par minutter ved høj varme
Tilsæt rødløg i halve ringe og vend godt rundt
Tilsæt marinaden fra skålen og lad retten småsimre et par minutter uden låg, så saucen bliver en smule tykkere
Skyl kelpnudlerne, hæld i retten og vend godt rundt
Skyl bok choy bladene, læg i en si og hæld kogende vand over
Anret med bok choy, kyllingeretten med nudler og server med cashewnødder på toppen

Tips:
Jeg kan bedst lide når bok choy har et godt bid, og derfor overhælder jeg dem alene med kogende vand, da der i princippet ikke skal mere til. Men de kan både ristes med i retten eller koges/dampes i lidt vand i en gryde.
Det er lige at finde den tilberedning man selv foretrækker af denne grøntsag, da bladene let kan få for meget, men stokken for lidt, hvis man ikke er til for meget bid og knas i disse.

Kelpnudlerne er ret krøllede i konsistensen og de ser vildt klamme ud i posen. Men jeg lover at det er forsøget værd
Bare husk at skyl dem godt og klip dem eventuelt lidt over inden du tilsætter dem i retten, da de er ret lange.
De kan sagtens genvarmes dagen efter og de opløses ikke i denne ret (står på pakkerne de opløses langsomt i olie).