|
Beskrivelse |
|
|
|
450 g kylling
1-2 rødløg
Kelpnudler med sød soya marineret kylling
- og dampet bok choy
4-6 buketter bok choy
1 ps kelpnudler
Marinade
1 dl glutenfri tamari
3 spsk risvinseddike
5-6 spsk palmesukker
2 spsk avokado eller kokosolie
Peber
Topping
Cashewnødder
Evt. ristede sesamfrø
Evt. sorte sesamfrø
Evt. peanuts
Evt. snittet forårsløg
Evt. gul peberfrugt
Bland alle ingredienserne til marinaden i en skål
Skær kylling i strimler, læg i marinaden og stil køligt i 2-3 timer, eller
natten over
Tag kyllingen op af marinaden og svits et par minutter ved høj varme
Tilsæt rødløg i halve ringe og vend godt rundt
Tilsæt marinaden fra skålen og lad retten småsimre et par minutter uden låg, så
saucen bliver en smule tykkere
Skyl kelpnudlerne, hæld i retten og vend godt rundt
Skyl bok choy bladene, læg i en si og hæld kogende vand over
Anret med bok choy, kyllingeretten med nudler og server med cashewnødder på
toppen
Tips:
Jeg kan bedst lide når bok choy har et godt bid, og derfor overhælder jeg dem
alene med kogende vand, da der i princippet ikke skal mere til. Men de kan både
ristes med i retten eller koges/dampes i lidt vand i en gryde.
Det er lige at finde den tilberedning man selv foretrækker af denne grøntsag, da
bladene let kan få for meget, men stokken for lidt, hvis man ikke er til for
meget bid og knas i disse.
Kelpnudlerne er ret krøllede i konsistensen og de ser vildt klamme ud i posen.
Men jeg lover at det er forsøget værd
Bare husk at skyl dem godt og klip dem eventuelt lidt over inden du tilsætter
dem i retten, da de er ret lange.
De kan sagtens genvarmes dagen efter og de opløses ikke i denne ret (står på
pakkerne de opløses langsomt i olie).