Tilbage til Kogebog -Tilbage til Kinesisk Kogebog

 

Kao yáng ròu chuàn

Beskrivelse

 

 

Ingredienser

Lammekød, gerne med en del fedt på (eller kalvekød)
Et løg
En marinade, bestående af:
2 tsk. sojasauce
2 tsk. sesamolie
2 tsk. vand
2 tsk. majsstivelse
Og så olie til at stege i
Foruden det skal du bruge tre krydderier: Salt, chili og spidskommen
En smule sesamfrø som pynt

Fremgangsmåde

Start med at skære lammekødet i strimler, gerne så tynde som muligt, så man kan stege dem rigtigt hurtigt.
Kødet skal marineres i sojasaucen, sesamolien, vandet og majsstivelsen, en halv times tid, for at mørne kødet lidt, men ikke flere timer.

Skær løget i skiver på omkring en centimeter.

Bland salt, chili og spidskommen i et blandingsforhold, du er tryg ved. Er de ikke allerede stødt, så gør det.

Stik det marinerede kød på spyd sammen med en eller to løgringe.
Vær nu ikke for grådig her, for kødet skal gerne stege rigtigt hurtigt på spiddet.

Og så skal vi have varmet panden, grillen eller grillpanden.
Der skal bare være knald på. Og en smule olie, bare så det lige netop dækker.
Læg så en fire-fem grillspyd på panden, alt efter størrelse naturligvis, og nyd hvordan det syder.

Hår så kødet er godt karameliseret på undersiden og ved at være gråt på oversiden, er det tid til at vende spyddene.
Drys så den dejlige krydderiblanding over og lad dem stege et minut på den anden side.

Læg dem over på et fad med den første side, du stegte, opad. Det er nemlig altid den pæneste.
Drys mere krydderiblanding over, efterfulgt af lidt sesamfrø som pynt.
Hvis du har gjort det rigtigt, skulle det gerne være noget af det flotteste, du nogensinde har set.