|
Beskrivelse |
|
|
|
Dej
100 g mungbønne mel
100 g hirsemel
100 g hvedemel
1 æg
1-2 tsk. salt
vand, til konsistensen er rigtig
endvidere
5-6 forårsløg
et bundt frisk koriander
1 1/2 dl hoisin sauce
1 dl sweet bean paste
(tian mian jiang))
sorte sesamfrø
1 æg pr. pandekage
friske salatblade
(f.eks. romaine)
wonton svøb
olie til friture
Det kan være svært at finde mungbønne- og hirsemel, men hvis man køber
tørrede mungbønner og hel hirse, kan man nemt lave melet selv i en
blender.
Bland de tre slags mel med salt, æg og vand nok til at massen bliver som en ikke
for tyndt flydende pandekagedej.
Lad dejen hvile en times tid på køl.
Snit forårsløgene ganske fint.
Hak korianderen fint.
Bland hoisin saucen med sweet bean paste. Rens salaten pluk bladene af den.
Hvis bladene er for store, deles de.
Wonton svøb kan købes i specialforretninger, som regel på frost.
Tø dem op og friter et passende antal svøb i varm olie til de puffer op og
bliver sprøde.
Det tager kun nogle se-kunder.
Tag dem op og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
De holder sig sprøde længe i en lufttæt beholder.
Pandekagerne laves således
Varm en stor pande op. Smør panden med et stykke køkkenrulle dyppet i olie.
Kom en stor skefuld pandekagedej på panden og fordel den hurtigt.
Dette gøres nemmest med en T- formet pandekagepind.
De skal helst ikke være for tykke, så der skal arbejdes hurtigt!
Så snart dejen er fordelt, slår man et æg ud ovenpå pandekagen, og fordeler
blomme og hvide over det hele.
Så drysser man med lidt forårsløg, koriander og sorte sesamfrø.
Slå halvdelen af pandekagen indover den anden halvdel, så du har en halvmåne.
Den bagte side pensles med blandingen af hoisin- og sweet bean sauce samt lidt
chilisauce.
Så lægges et par stykker salat og endelig nogle friterede wonton svøb inden
pandekagen foldes sammen, og er klar.
Hele operationen skal gå rimelig tjept.
Det er lidt svært at sige præcis hvor mange pandekager der bliver af denne
portion.
Det kommer lidt an på
pandens størrelse.