Tilbage til Kogebog -Tilbage til Kinesisk Kogebog

 

Hong Shao Rou - Mao stil

Beskrivelse

 

 

Ingredienser

1 kg svinekødsmave, inklusiv hud (det er dog okay at fjerne ribbenene, da de er lidt til besvær)
2 spsk stegeolie
2 spsk sukker, brunsukker er altid bedre end hvidt
2 spsk sojasovs
1 spsk Shaoxing risvin (ville Mao mon acceptere Sherry som erstatning?)
2-3 cm fint snittet ingefær
3 stjerner stjerneanis
1 stang kanel
1 eller flere tørrede chilier
Salt og sukker efter smag og selvfølgelig lidt grønt til pynt

Fremgangsmåde

Bring noget vand i kog.
Smid et helt stykke svinekødsmave i og lad det koge i 3-4 minutter.
Hak kødet i små stykker.
Lad huden sidde på!
(alternativ køb en bakke fersk flæsk i skiver og snit dem i små stykker)

Varm derefter olie og sukker op på medium varme i en wok eller en gryde.
Når blandingen er karamelliseret, smides de firkantede svinekødsstykker i.

Hæld vand i til det dækker kødet og tilsæt alle krydderierne.
Lad det simre i 40-50 minutter, indtil det reduceres til konsistensen af en dejlig sauce.

Tilsæt salt og sukker efter smag.
Pynt med noget grønt og server straks med ris eller brød eller noget lignende til at opsuge den rige og krydrede smag af Hunanese saucen.

Det kan tage lidt mere end 20 minutter at tilberede denne ret, men som en del af din daglige kost, er den sikker på at øge størrelsen af din mave, og sandsynligvis også størrelsen af din hjerne! Bivirkninger af den fede kost kan omfatte kardiovaskulære sundhedsproblemer.