|
Beskrivelse |
|
|
|
500 gram bønner
Olie til at stege dem i
Saucen:
1 rød chili, i skiver, styrken bestemmer du selv
2 fed hvidløg, finthakket
1 spsk ingefær, i tynde skiver
3 spsk sojasauce
1 spsk sesamolie
1 tsk mørk riseddike
1 tsk sukker
1 knivspids stødt Sichuanpeber
1 spsk majsstivelse, opblandet med 4 spsk vand
Klargør bønnerne og skær enderne bort. Sørg for at de er i stykker på 5-7 cm, så de er til at have med at gøre.
Blancher bønnerne et par minutter, bare for at mørne dem en smule.
På denne måde bevares også den skønne grønne kulør, samt vitaminerne,
selvfølgelig! Dræn og tør dem grundigt bagefter.
Kom nu to spsk olie på en wok eller pande og varm det ved høj varme.
Steg bønnerne et par minutter. Kom dem over på en tallerken, hvor de skal hvile
lidt.
Nu skal saucen bygges: Kom sesamolien på panden efterfulgt af ingefær, chili,
Sichuanpeber og sidst hvidløget, der endelig ikke må brændes på, jo.
Efter et minut, kom eddiken, sojasaucen, sukkeret ved og slut af med
majsstivelsesblandingen.
Sluk for varmen og vend bønnerne i saucen.
Server varmt, enten sammen med andre kinesiske retter eller som tilbehør til et godt stykke kød.