Tilbage til Kogebog -Tilbage til Kinesisk Kogebog

 

Goong Tod - Indbagte rejer

Beskrivelse
Indbagte rejer, kylling osv. er ikke en ret fra Thailand.
Mange kender det fra Japan, hvor man kalder det tempura (hvilket det også kan findes som i Thailand).
Man kan også finde en del indbagte ting i det kinesiske køkken.
De indbagte rejer er perfekte som en lille forret og kan med fordel kombineres med en hjemmelavet sød chilisauce.

 

 

Ingredienser

12 stk. store tigerrejer eller kongerejer.
1 dl. hvedemel
1 fed hvidløg
1 dl. vand
½ tsk. sort peber
½ tsk. fin salt
½ tsk. hvidt bagepulver
Til stegning:
ca. ½ l olie (smags neutral)

Fremgangsmåde

Tø dine frosne rejer op i god tid. Hvis de stadig er lidt fugtige, så bliver resultatet ikke godt (du kan godt dyppe rejerne med lidt køkkenrulle for at sikre dig de er tørre).

Hak hvidløget fint og blandt det sammen med mel, vand, peber, salt og bagepulver.

Lad din dej hvile i ca. 15 minutter inden du går i gang.

Imens kan du forberede olie og wok. Hæld olien i din wok og varm den op.
Den er klar til brug når den er så varm at den ryger.

Vend en reje i dejen og dyp den forsigtigt i den varme olie.

Hver reje skal have 4 – 5 min. i den varme olie, ca. 2 – 2½ minut på hver side (ja du skal vende rejerne selvom de er nede i olien.

Men brug dine øjne – det kan godt gå stærkt i den varme olie og så snart de er gyldenbrune er de færdige.

Når du tager dem op er det en god ide at placere dem på et stykke køkkenrulle (enten i et fad eller på en tallerken).
Køkkenrullen suger overskydende olie til sig og sikre at du får nogle dejlig sprøde rejer.

Noter:
Det kan anbefales at bruge en hulske til at dyppe rejerne i den varme olie. Det er ret nemt at styre.
Når man at prøvet at lave de indbagte rejer et par gange kan man godt lave både 2 og 3 rejer at ad gangen.
Men det er bedst at starte med 1 stk., da det er nemmest at styre.