|
Gong Bao Chicken |
Gongbao chicken er en traditionel ret fra Sizhuan-provinsen (central-vest kina). Retten er opkaldt efter guvernøren af Sizhuan-provinsen Ding Baozhen, hvis titel var “Gong Bao”. Det siges, at retten var guvernørens yndlingsret. |
Ingredienser |
500g kyllingebryst filet
12 tørrede chili
2-3 skalotteløg (ca. 200g afhængig af størrelse)50g cashew eller ristede
jordnødder
2-3 fed hvidløg
20g ingefærrod
æggehvide fra 1 æg, let pisket
2 tsk. Majsmel
½ kop olie til stegning
Til marinaden
½ tsk. Salt
2 spsk. Shaoxingvin (risvin) eller sherry
Til Saucen
1 spsk. Shaoxingvin (risvin) eller sherry
1 spsk. ris- eller hvidvinseddike
1 spsk. sojasauce
2 tsk. Sukker
5 spsk. vand
Fremgangsmåde |
Skær kyllingefileterne ud i tern ca. 1×1 cm.
Vend dem godt i marinaden og lad den marinere i ca. 30 minutter.
Skær de tørrede chili i stykker ca. 2 cm og ryst kernerne ud (fjern kernerne
grundigt, da retten ellers bliver for stærk)
Læg chilistykkerne i blød i en skål vand.
Skær og hak hvidløg og ingefærroden i små stykker.
Skær skalotteløgene ud i stykker på ca. 2×2 cm.
Hæld æggehviden over kyllingen og bland det godt sammen.
Kom majsmel over kyllingen og vend dem i melet.
Kom olien i en wok og kom kyllingen i ved kraftig varme.
Vend kyllingen godt i olien så den ikke brænder på.
Når kyllingen er gylden og sprød ca. efter 1-2 minutter, tages den ud af olien.
Lad den evt. dryppe af i et si.
Steg hvidløg og ingefær få sekunder i en spsk. olie.
Olie fra kyllingen kan anvendes.
Kom chilien i og steg få sekunder.
Kom skalotteløgene i og steg igen få sekunder.
Kom de stegte kyllingetern og jordnødder i og vend forsigtigt ingredienserne
sammen.
Hæld saucen i. Varmes kort, må ikke kåge. Servér med ris.
Tip: Der findes mange forskellige varianter af Gong Bao chicken, hvor der blandes diverse grønsager i retten, som fx forårsløg, peberfrugter og bladselleri. De ovennævnte ingredienser i denne opskrift kan dog ikke undlades, da retten vel at mærke ikke kan kaldes “Gong Bao” mere. |