Tilbage til Kogebog -Tilbage til Kinesisk Kogebog

 

Gobi Manchurian

Beskrivelse

 

 

Ingredienser

Et mellemstort blomkål, brækket ud i buketter
Og en dej af 60g hvedemel
30g maizena
Lidt chilipulver og salt
Og så en masse olie til at stege i

Til sovsen skal du bruge:
Et løg, finthakket
1dl vand
2 fed hvidløg, finthakket
En stump ingefær, revet
En chili, finthakket, styrken afgør du selv
2 spsk sojasauce
2 spsk ketchup
salt og peber
Maizena, opblandet med vand til at jævne med
Og så lidt grønt til at pynte med, koriander eller bare persille

Fremgangsmåde

Først skal en gryde med olie varmes.
Imens det sker blander du dejen og dypper blomkålen heri og sørger for at de er godt dækket.

Steg blomkålene i olien lidt ad gangen og når de er gyldne kan du lægge dem på et stykke køkkenrulle og dryppe af.

Saucen
Og så er der sovsen.
Kom en smule olie i en gryde.
Brun ingefær, løg, hvidløg og chili heri.
Efter et minut skal sojasovsen og ketchuppen tilsættes sammen med salt og peber og eventuelt lidt mere chilipulver.

Efter endnu et minut skal maizenablandingen i og det hele steges godt igennem.
Kom gradvist under omrøring din dl vand ved og lad saucen jævne på denne måde.

Vend blomkålen i saucen og lad det hele varme igennem sammen.
Pynt lidt grønt og server retten varm.

Retten er fin som starter, som tilbehør eller bare i sig selv.