|
Beskrivelse |
|
|
|
Sauce
240 ml kyllingefond
1 spsk majsstivelse
60 ml riseddike (kan erstattes med en mild hvidvins eddike)
60 ml soy sauce
60 ml sukker
3 spsk tomatpure
3 spsk hoisin sauce
Andre ingredienser
6 spsk majsstivelse
2 spsk soy sauce
2 spsk jordnødeolie
2 spsk sesamolie
2 æg
1 hel kylling, 1.5-2 cm tern
Jordnødeolie
2 spsk ingefær, fint hakket
2 spsk hvidløg, fint hakket
5-10 tørrede chili
2 peberfrugter, i skiver (valgfrit)
2 gulerødder, i skiver (valgfrit)
1-2 forårsløg, i skiver som pynt (valgfrit)
Blande ingredienserne for saucen i en skål.
Piske majsstivelsen, soy sauce, sesamolie og æg i en anden skål til det bliver
til en dej. Røre kyllingestykkerne i, og sørge for alle stykkerne er dækket i
dejen.
Varme 1.5 cm jordnødeolie i en wok eller stor stegepande til det er meget
varmt.
Det er bedst at arbejde i batch; steg kyllingestykkerne i 4 minutter, eller til
de er gylden.
Tag dem op på en tallerken dækket med køkkenrulle.
(Hvis olien sprøjter imens kyllingen steger, bruger jeg et stykke køkkenrulle og lægger den oven på panden så det kan fange det værste.)
Du kan vælge at komme olien i en keramisk skål og tør panden med køkkenrulle, eller bruge en ny pande. Pas på, olien er MEGET varmt – derfor anbefaler jeg at lade olien stå og køle inden du smider det ud.
Komme lidt olie på panden. (Jeg bruger det samme olie fra før.)
Stil panden på høj varme og tilføje ingefær, hvidløg og chili.
Stir fry i 30 sekunder. Røre lidt i saucen og hælde den i panden.
Lade det simre og tykne i 5 minutter.
Tilføje kyllingen og grøntsagerne, og lade det stege i 2 minutter imens du rører kyllingen i saucen.
Pynt med forårsløg og servere med jasminris.