Tilbage til Kogebog -Tilbage til Kinesisk Kogebog

 

Dybstegt fisk med sur-sød sauce

Beskrivelse

 

 

Ingredienser

6-800 g. renset fiskefilet (eller andet)
2 æg
10 dl. olie
2 dl. kartoffelmel

Endvidere:
1 løg skåret i store tern
1 grøn peberfrugt i store tern
1 rød peberfrugt i store tern
2 ringe henkogt ananas i - mundrette stykker

Sauce:
50 g. eddike
50 g. vand
50 g. sukker
70 g. koncentreret tomatpure
1 tsk. kartoffelmel

Fremgangsmåde

Skyl fiskefileterne, og dup dem tørre med køkkenrulle.
Skær fileterne ud i store flader.
Vend dem først i det sammenpisket æg og derefter i kartoffelmelet.
Ryst overskydende mel af, og steg fileterne i den hede olie i en wok, til de er gyldne.
Tag dem op med en hulske, og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.

Tøm wokken for olie, men gem 2-3 spsk. og varm den op igen. Svits det skiveskårne løg, peberfrugter og ananas et par minutter i olien.

Rør ingredienserne til saucen sammen i en skål.
Kom saucen i wokken og bring den i kog under omrøring.

Tilsæt fiskefileterne og vend dem forsigtigt, mens de varmes igennem, så saucen fordeler sig jævnt over alle ingredienserne.