Tilbage til Kogebog -Tilbage til Kinesisk Kogebog

 

Chop Suey

Beskrivelse

 

 

Ingredienser

250 gram Svinemørbrad, afpudset
250 gram Kyllingefilet uden skind og ben

3 spsk. Sherry. tør
3 spsk. Kinesisk soya
1 tsk. Maizena majsstivelse
1 tsk. Salt
1 tsk. Sukker

200 gram Champignoner
3 Gulerødder
1 ds. Bambusskud. konserves. saltet
2 Porre
125 gram Bønnespirer
1 dl. Olie

Fremgangsmåde

 

Skær kødet i helt tynde skiver, ca 1/3 cm tykke.
Det lader sig nemt gøre, hvis kødet lægges i fryseren, så det er halvtfrossent, når det skal skæres ud.

Rør sherry, soja, maizena, salt og sukker sammen og hæld det over kødet.

Skær gulerødder og bambusskud i helt tynde strimler, porrerne i ganske tynde ringe og svampene i skiver.

Svits grønsagerne på en maget varm pande i halvdelen af olien, ca 3-4 min. Hæld grønsagerne i en skål.

Dup kødet fri for væde og svits det a et par gange i resten af olien.
Panden skal være meget varm, så kødet lukkes, før saften trænger ud.
Kødet vendes på panden hele tiden og steges i ca 3 min.

Bland grønsagerne i og smag til med sherry, soja og salt.

Server retten med løse ris.