Tilbage til Kogebog - Japanske Opskrifter | Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996. |
Beskrivelse
|
|
|
|
Suppe
1.5 l vand
1 stk. kombu-tang på størrelse med tre fingre (ca 10x10-15 cm)
4 spsk. god miso
8 stk. limeblade
chili
soja
sukker eller honning
risvin, sake eller sødlig hvidvin
Fyld
600 g soba nudler (boghvedenudler)
4 stk. forårsløg
200 g tofu (om du er til silky eller grovere type, må være op til dig)
4 stk. æg
wasabi
masser af god soya til at dyppe nudlerne i
200 g østershatte
200 g grønne bønner som er kogt i 2-3 min
200 g kogevenlig bladgrønt (savoy, pak choi, sølvbede, kinakål, grønkål)
Kog 1½ l. vand om med limeblade,misoen og tangen
Lad det trække 10-15 min mens du hakke snitter forårsløg i tyynde skiver og blad
grønt i mere mundrette bider.
Fisk tangen op og smag på suppen om den er fyldig i smagen. Ellers så smag til
med lidt mere miso hvis det er.
Smag suppen til med et skvæt soya, lidt sukker, chili og ris vin.
Ved servering varmes suppen godt op og østershattene strimles med fingrene og
hviler lige sammen med blad grøntet i suppen 2-3 min tid før der serveres, ved
lav varme.
Portioner den knald varme suppe i 4 skåle og fordel tofu i mindre stykker i hver
skål sammen med bønneren sog liger er halveret.
Drys med fint skåret forårsløg
Kog nudlerne efter pakkens anvisninger, friske koger jeg i ca 1 min.
Hav 4 små skåle klar til med det rå æg pisket sammen i.
Knald de mega varme nudler op i ægget og rør hurtigt rundt.
Hav endnu en skål klar med wasabi og soya rørt sammen.
Dyp nu dine nudler i wasabi-soya