Tilbage til Kogebog - Japanske Opskrifter | Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996. |
Beskrivelse Navnet bruges dog især om den nudelsuppe, der laves med dem. Retten stammer oprindeligt fra Kina, hvor den er kendt som lamian men den blev overtaget og tilpasset af det japanske køkken i det 19. århundrede |
|
|
|
Fond
2 g svineben eller haler
1 stk. pastinak
1 stk. bladselleri
3 stk. fed hvidløg
Fyld
600 g tynde ramen nudler (hvede eller risnudler)
400 g stegt kamsteg i tynde skiver
4 stk. forårsløg
2 spsk. letristede sesamfrø
lidt tørret eller frisk chili
4 stk. æg (kost så de er smilende)
2 plader sushitang klippet i passende stykker
1 håndfuld tørret bonito
Fond:
Rist benene godt af i ovnen ved 225 grader til de er gyldne.
Put dem i en rummelig gryde med vand og kog dem ved svag varme i 3 timer.
Tilsæt så resten og kog videre i 3 timer.
Sigt til sidst igennem et klæde og reducer til du synes det smage som det skal.
Servering:
Varm fonden op med bonitoen og lad det trække i 10 min.
Sigt evt. bonitoen fra igen for syns skyld.
Kog nudlerne i let saltet vand efter pakkens anvisninger… med friske nudler
plejer jeg at koge dem i 30 sek. Og så lægge dem i serveringsskålene sammen med
sushitangen
Hæld suppen over nudlerne og anret nu halverede æg, tynde skiver kamsteg, drys
med forårsløg, sesam og chili.
Server rygende varm og gerne med soja og en mild eddike til at smage til med (riseddike,
hyldeblomst eller æbleeddike fungerer godt)