Tilbage til Kogebog - Japanske Opskrifter | Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996. |
Beskrivelse |
|
|
|
- 300 g. oksehøjreb (el. roastbeef)
- 80 g. nudler
- ½ bundt forårsløg
- 1 gulerod
- 3 blade kinakål
- Frisk koriander
- Olivenolie
- Slat og peber
Marinade:
- Frisk ingefær
- Soya
- Ananasjuice
- Hvidløg
Først skal marinaden laves.
Blandt ½ tsk. hakket ingefær, 2 spsk. soya, ½ dl. ananasjuice og 1 fed presset
hvidløg i en frysepose.
Læg kødet i marinaden, ryst og fjern luften fra posen. Bind knude.
Lad posen ligge ri køleskabet i 3-5 timer (og gerne natten over).
Tag en pande og varm op til stærk varme. Brun bøfferne på panden.
Sænk varmen og tilsæt marinaden på panden.
Læg låg på og steg bøfferne ved svag varme i 10-15 minutter.
Tag en gryde med vand og sæt det i kog.
Samtidig skæres grøntsagerne i strimler.
Hæld både nudler, grøntsager og 2 spsk. klippet koriander samt salt og 1 spsk.
olivenolie i gryden med kogende vand.
Det skal koge i cirka 4-5 minutter.
Skær kødet i tynde skiver og servér ved at lægge det oven på grøntsagerne på
en tallerken.
Hæld marinaden over og drys evt. med koriander.