Tilbage til Kogebog
-
Japanske Opskrifter
Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996.
Tempura med grønsager
Ingredienser
1 mellemstor fennikel knol
2 små løg
1 lille aberginee
1 lille squash
8 broccolibuketter
Saucen
1½ dl. dashi
1½ dl. hønsebouillon
1 dl. japansk sojasauce
½ dl. tør sherry eller saké
1 tsk. wasabi
Til dejen
1 stk. stort æg
2½ dl. iskoldt vand
120 gr. mel
60 gr. maizenamel
Desuden
1 l. olie til friture
4 spsk. mel
4 stk. shiitakesvampe
Fremgangsmåde
Del fennikelen i enkelte blade, og snit disse i passende bidder.
Pil løgene, og snit dem i tynde skiver.
Snit aubergine og squash i ca. 3 mm. tynde skiver.
Blancher broccilobuketterne kort tid i kogende saltet vand.
Saucen:
Kom dashi, hønsebouillon, sojasauce og sherry i en gryde.
Bring blandingen i kog, og lad den køle af, smag så til med wasabi.
Dejen:
Pisk æg og vand sammen.
Bland mel og maizenemel, bland det i æggeblandingen, og pisk det hele til en tyndtflydende dej.
Hæl olien i en frituregryde, og opvarm den til 175 grader.
Anbring melet i en dyb tallerken, og vend alle grønsager og svampe deri
Tag et stykke grønsag eller en svamp ad gangen, med en gaffel og dyp det i dejen, og frituresteg det i olien i 2-3 min., til det er lysegult.
Lad det dryppe af på køkkenpapir.
Og server straks.
Server saucen som tilbehør
Tip:
Tempuraskal serveres såhurtigt som muligt, så dejen stadig er sprød.
Varietion:
Du kan også bruge andre grønsager til tempura.
Aspars, porrer, grønne bønner, gulerødder og pepperoni er meget velsmagende.