Tilbage til Kogebog - Japanske Opskrifter | Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996. |
300 gr. Rundkornet rid (shushiris)
1 stk. kombu
2-3 sksp. sukker
1½ spsk salt
3 spsk ris-hvidvinseddike
Skyl risen grundigt i en si, og lad den dryppe af.
Kom den i en gryde med ca 4dl. vand (det skal lige dække risene).
Tør tangen med et fugtigt klæde, snit den i strimler, og tilsæt den til risen, læg derpå låget på gryden.
Rør flere gange under opvarmningen. Skru så ned for varmen og lad den koge ved lad varme i 10 min.
Tag tangstykkerne op og lad risen koge 8-10 min. mere (til risen har opsuget alt vandet).
Tag gryden af varmen og dæk risene med et klæde, og lad den hvile i ca. 10 min.
Opløs sukker og salt i eddiken under omrøring
Hæld risen op i en skål
Dryp eddike-opløsningen over risene og bland det forsigtigt med en røregaffel, så der tilføres kølig luft og risene bliver løse
Tips:
Sushiris bør aldrig stille i køleskabet, men bør spises samme dag som de er tilberedt.