Tilbage til Kogebog - Japanske Opskrifter

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996.

Sashimi

Ingredienser

1 pakke tørret tang
300 gr. rå fiskefileter (blandet rød og hvid fisk)
160 gr. salt
½ stk. Daikon i strimler
½ stk. salataguak i strimler
4-5 spsk. riseddike
½ stk. citron i skiver
8 spsk. Japansk sojasauce
1 stk. wasabi

 

Fremgangsmåde

Læg tangen i koldt vand. Strø salt på fiskefileterne.

Bland eddiken med 3 dl vand.
Dyp fiskefileterne i eddikevandet.
Dup dem tøre, hvorefter de skal skæres i TYNDE skiver.

Anret fiskefileterne i portioner, og garner med daikon og aguark samt citron.
Tryk vandet af tangen, og server den dertil.
Rør wasabi og sojasauce sammen, og server det som dip.