Tilbage til Kogebog - Japanske Opskrifter

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996.

Salat med kinarejer

 Ingredienser

8 stk. pillede kinarejer (kæmperejer)
8 stk. skiver havtaske
2 stk. forårsløg
4 stk. cherrytomater
4 stk. blade rød salat
8 stk. blade icebergsalat
saft af 2 lime frugter
1 stk. fed hvidløg
1 mspsk. japansk sojasauce
2 spsk, dashi
½ tsk. sesamolie
salt, peber, ½ tsk. enelsk sennepspulver, lidt olie
2 spsk. finthakket portulak
12 stk. mynteblade
4 stk. små korienderblade
12 stk. basilikumblade
 
 

Fremgangsmåde

Snit det grønne på forårsløgne i ringe.
Halver det hvide på langs, og lav nogle snit, læg dem så i varmt vand.
Skær tomaterne og salaten i stykker
 
Rør limesaft, hvidløg, sojasauce og sesamolie sammen i en skål.
Halver rejerne på langs, og fjern den mørke tarm.
Drys salt, peber og sennepspulver over rejer og fisk.
 
Smør en dampinsats med olie, og anbring rejer og fisk deri.
Fyld lidt vand i en gryde, og bring det i kog.
Anbring dampinsatsen, og damp rejer og fisk under låg i ca. 10 min.
 
Anret forårsløg, tomater og salat på tallerkenerne, fordel rejer og fisk på dem.
Dryp derpå med sauce, garner med krydderurterne.