Tilbage til Kogebog - Japanske Opskrifter | Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996. |
Beskrivelse |
|
|
|
300 g friske, store rejer
2 æg
Panko-rasp
Olie til friturestegning
1 mango
200 g nudler
2 spsk sesamolie
1 bundt forårsløg
2 spsk soya
2 spsk sød chilisauce
1 tsk kinesisk 5-krydderi
Pisk æggene sammen, og vend rejerne deri, hvorefter de vendes i raspen.
Opvarm herefter smagsnuetral olie en gryde til 180–190 grader (brug evt. et
stegetermometer. Alternativt kan en brød-terning bruges.
Når den bliver gylden på ca. 30 sekunder i olien, så er den – altså olien –
klar), og smid ca. 1/4 af rejerne deri.
Steg dem til de bliver gyldne og sprøde.
Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
Fortsæt så med endnu 1/4 og så fremdeles til alle rejerne er tilberedt.
Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og lad dem dryppe af.
Opvarm olien i en wok og svits forårsløgene deri.
Smid herefter mangoen i sammen med krydderiet og derefter nudlerne.
Rusk lidt rundt i det, og tilsæt herefter soya og chilisauce.
Endnu en rusketur, så i med rejerne og retten er klar.