Tilbage til Kogebog - Japanske Opskrifter

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996.

Okonomiyaki med bacon og kål
(Japansk pandekage)

Beskrivelse

 

 

 

Ingredienser

Okonomiyaki
1 dl hvedemel
0.5 dl vand
0.25 tsk. salt
2 stk. æg
0.25 tsk. sukker
50 g nagaimo (sød kinesisk kartoffel)
1 spsk. soya sauce
1 spsk. stegt hvidløg (friturestegt - kan købes hos en specialkøbmand)
0.25 stk. hvidkål
150 g bacon
1 stk. forårsløg

okonomyaki sauce ( Barbecue sauce)
4 spsk. ketchup
2 spsk. østerssauce
3.5 spsk. worcestershire sauce

Japansk mayo
4 spsk. mayonnaise
1 spsk. risvins eddike
0.25 tsk. salt

Fremgangsmåde

Til okonomyaki saucen:
Bland det hele grundigt sammen.
Opbevares på køl i lufttætbeholder.

Til den japanske Mayo:
Bland det hele grundigt sammen.
Opbevares på køl i lufttætbeholder.

Til okonomiyakien:
Pisk mel, vand, salt og sukker grundigt sammen til en sammenhængende masse uden melklumper.
Riv nagaimo på et fint rivejern.
Hak hvidkålet fint, og vend det i dejen sammen med nagaimo og de øvrige ingredienser.
Pisk grundigt. Hvis du ikke kan få fingrene i en nagaimo, kan en normal sød kartoffel også bruges.

Varm lidt olie op på en slip-let pande, og kom halvdelen af dejen ud som en tyk lille pandekage.
Halvér baconen, og kom baconen oven på.
Kom låg på panden, og lad den stege i 3-4 minutter.
Vend “pandekagen”, så baconsiden ligger ned af.
Steg så videre, til baconen er sprød.

Retten nydes varm med finthakket forårsløg, okonomiyaki sauce og “japansk” mayo.