Tilbage til Kogebog - Japanske Opskrifter | Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996. |
Beskrivelse |
|
|
|
2 kyllingebryster
2 dl. soya
2 spsk. hoisin
1 tsk. stærk chilisauce
3 spsk. sesamolie
2 tsk. ingefærpasta
1 tsk. hvidløgspasta
4 spsk. honning
2 bok choy
4 forårsløg
100 g bønnespirer
Frisk koriander
Sesamolie
1 håndfuld grønne bønner
Sorte sesamfrø
Smid kyllingen i en marinade natten over, som består af 1 dl. soya, lidt sesamolie, 1 tsk. ingefærpasta, hvidløgspasta og 3 spsk. honning.
Dagen efter fiskes kyllingen op og tørres af, inden de steger ved jævn varme
på en pande i lidt sesamolie.
Steg og vend undervejs til kyllingen er gennemstegt og har fin stegeskorpe,
hvorefter de skæres i tynde skiver.
Saucen tilberedes ved at koge det sidste soya, den sidste honning, hoisin og chilisauce ind til en sirupsagtig konsistens – ganske langsomt, som smagen rigtig kommer til sin ret.
I mens kyllingen/sauce hygger sig deler du hver bok choy i halve, som derefter deles i yderligere 4 stykker.
I en knaldvarm wok opvarmes lidt sesamolie sammen med den resterende del
ingefærpasta i 30 sekunder.
På med bønner og bok choy. Vend/rør rundt et par gange undervejs i de ca. 3-5
minutter, som de skal have inden bønnespirer, forårsløg i skrå skiver og
koriander gør dem selskab.
Steg herefter videre i maks. et minut eller to.
Server med et drys sorte sesamfrø og evt. yderligere lidt chilisauce alt efter smag