Tilbage til Kogebog - Japanske Opskrifter

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996.

Katsudon

Beskrivelse

 

 

Ingredienser

2 dl sushiris (andre kortkornede ris kan også gøre det)
3 dl vand
Lidt salt
Mel
4 æg
Rasp
2 skinkeschnitzler
Smagsneutral olie
4 dl dashi-bouillon
2 spsk. tyk soya
2 spsk. sake
1 løg i tynde skiver

Fremgangsmåde

Vend kødet først i mel, så i æg og til slut i rasp. Smid dem i køleren en 15 minutters tid, og gentag delen med æg og rasp.

Varm en wok godt og grundigt op. Hæld olie i, så der er et par centimeter. Smid kødet i, og skru så ned til jævn varme.

Lad dem stege i 2-3 minutter på den ene side, og vend dem så, hvorefter du gør det samme med den anden side.

Tag kødet op med en hulske og skær dem derefter i skiver.

I mellemtiden koges dashi’en op sammen med soya og sake. Derefter smider du løgene deri, og det koget stille og roligt i 5-6 minutter.

Pisk æggene sammen og hæld det derefter i ovenstående blanding. På med et låg, og så skal det blot stå et minut eller deromkring.

Kog risene i vandet med lidt salt til de er kogte, men stadig har bid.

Server kødet på risene med lidt af ægge-halløjet, og så er der ellers asiatisk wienerschnitzel.