Tilbage til Kogebog - Japanske Opskrifter

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996.

Japansk mørbrad med wasabikartofler og tomatsalat

Beskrivelse

 

 

Ingredienser

600 gram Svinemørbrad, afpudset
1 dl. Teriyakisauce

Wasabikartofler:
1000 gram Kartofler
2.5 dl. Vand
Salt
2 bdt. Forårsløg
2 spsk. Wasabi
2 spsk. Vand

Tomatsalat:
2 Lime. rå
400 gram Cherrytomater
1 Rødløg
Salt
Peber
2 spsk. Olivenolie

Fremgangsmåde

Skær kødet i 1 cm tykke skiver og vend dem i en skål med Teriyakisauce.
Lad dem marinere mindst ½ time i køleskab.

Skræl kartoflerne, skær dem i skiver og læg dem pænt taglagt i en sauterpande.
Drys med salt og hæld ved kartoflerne. Læg låg på og damp dem møre ca. 15 minutter.
Snit forårsløgene, drys dem over kartoflerne og lad dem dampe med de sidste 3 minutter.
Rør wasabi op med vand og dryp det over kartoflerne.

Tag limeskal fra til pynt.
Skær skallen i tynde strimler. Skær tomaterne i halve.
Drys med hakket løg. Krydr med salt og peber.
Rør 1 spsk. limesaft med olie og kom dressingen over.
Steg mørbradskiverne på en grillpande 1-2 minutter på hver side.

Tips:
Du kan lave din egen Teriyakisauce af 3 spsk. sojasauce, 2 spsk. sake eller tør sherry, 1 tsk. sukker og 1 tsk. finthakket frisk ingefær.
Mørbradskiverne kan ligge i marinaden op til 12 timer i køleskab