Tilbage til Kogebog - Japanske Opskrifter | Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996. |
Beskrivelse |
|
|
|
6-700 g nakkefilet
1 dl. soya
1 dl. ketjap manis
1 dl. sake
1 dl. riseddike
1 dl. revet palmesukker
6 fed hvidløg
4 hele forårsløg
2 cm ingefær i skiver
Kog alle ingredienser med undtagelse af kødet op i en gryde, som kan tåle at
komme i ovnen lige om lidt.
Hvidløgene skal i øvrigt blot lige knuses med håndroden – du behøver ikke at
skrælle dem osv., da de bliver siet fra senere. Og forårsløgene renser du blot
grundigt og gemmer lidt af det grønne fra.
Når sukkeret er opløst, så smider du kødet i, på med et låg og så i ovnen i 4-6
timer ved 125 grader.
Vend kødet nogle gange undervejs.
Lige inden servering tager du kødet op af saucen, og trækker det fra hinanden
med to gafler.
Si saucen og smid de ikke flydende ting ud.
Læg kødet tilbage i gryden og hæld lidt sauce ved, så det bliver en lækker,
fugtig omgang.
Anretning
Anret kødet på en tallerken sammen med de dampede brød.
Drys lidt af det finthakkede grønne fra forårsløgene over og giv det hele et
skud stærk chilisauce.