Tilbage til Kogebog - Tilbage til Indonesiske Opskifter - Tilbage til FORSIDEN

 

Javagryde
sate koewah

Beskrivelse

 

 

   

Ingredienser

  • 1500 g skært svine el. oksekød
    4-5 spsk olie
    4 dl hakket løg
    3 fed presset hvidløg
    1 fint snittet grøn peber
    1 fint snittet rød peber
    1 spsk citronsaft
    1 tsk brun farin
    3-4 dl okseboullion
    1 stænk bønnespirer
    1 stænk bambusskud
    1 porre
    1 tsk koriander
    1 tsk spidskommen
    1 tsk stødt ingefær
    1-2 ts gurkemeje
  • Fremgangsmåde

    Kødet skæres i strimler, som brunes i fedtstoffet.
    Tilsæt hakket løg og presset hvidløg, svits det et øjeblik, inden alle krydderierne, fint snittet peberfrugt og boullion hældes ved.
    Retten småsnurrer under låg indtil kødet er mørt.
    Lige inden serveringen blandes velafdryppet bønnespirer, bambusskud skåret i strimler og fintsnittet porre i. Eventuelt kan tørrede, udblødte svampe tilsættes under tilberedningen og koges med.
    Tilbehør:
    Ris, mango chutney, kokosmel, ananas, bananer, peanuts og rosiner.