Tilbage til Kogebog - Tilbage til Indonesiske Opskifter - Tilbage til FORSIDEN |
|
Beskrivelse |
|
|
|
Ris:
4 dl. ris helst jasminris
6 dl. vand
salt
Æggekage:
2 æg
4 spsk. vand
salt
peber
0.5 spsk. olie
250 g. champignon delt i kvarte
1 tsk. ostindisk karry eller gurkemeje
3 spsk. ketjap manis
1 tsk. sambal oelek eller 0.5 fintsnittet chili
250 g. fintsnittet savoykål hvidkål sølvbede eller kinakål
1 løg i tern
1 gulerod i lange tynde strimler
150 g. fine frosne ærter
300 g. kogt kylling fx lår og overlår
1.5 spsk. olie
Tilbehør:
sprøde løg af 2 løg
0.5 agurk i tynde skiver
1 bdt. klippet purløg
Skyl risene i flere hold vand og bring dem langsomt i kog i vandet tilsat 1
tsk. salt.
Lad dem koge for tætsluttende låg i 20 min.
Rør i risene med en gaffel og læg et viskestykke mellem gryde og låg og lad
risene trække til de er kolde.
Pisk æggene med 4 spsk. vand og lidt salt og peber.
Bag en tynd æggekage på en slip let-pande i 1/2 spsk. olie.
Skær den i lange strimler.
Varm wokken eller en stor stegegryde, helst med slip let-belægning.
Steg champignonerne uden brug af fedtstof til de er pænt brune, tag dem op og
læg dem til side.
Varm resten af olien, tilsæt karry/gurkemeje og kort efter de kogte ris.
Smuldr risen med fingrene, så der ikke kommer hele klumper med.
Steg 4-5 min. til risene er ristede og varme.
Rør ketjap manis og sambal oelek sammen og tilsæt det.
Vend grønsager og kylling i og varm hele retten igennem.
Smag til med salt og peber.
Kom retten i et stort fad og læg et mønster af æggeomeletstrimler på toppen.
Drys med sprøde løg og purløg og læg skiver af agurk langs kanten af fadet.
Server med ekstra sambal oelek til de modige.