Tilbage til Kogebog - Tilbage til Indonesiske Opskifter - Tilbage til FORSIDEN

 

Soto ayam

Beskrivelse

 


 

   

Ingredienser

2 stk kyllingefilet
½ l vand
½ citrongræs, delt i 2
1 kaffir lime blad
2 fed hvidløg, i tynde skiver
½ tsk havsalt
4 forårsløg, fint hakket
1½ cm ingefær, uden skræl, fint revet
½ tsk spidskommen, stødt
½ tsk koriander, stødt
4 peberkorn
1 nip gurkemeje
½ spsk olie

Tynde nudler
½ lille løg, i tynde skiver
1 æg, hårdkogt, i kvarte
½ dl bønnespirer
1 spsk frisk koriander

Fremgangsmåde

Put kyllingen i en gryde.
Tilsæt vand, citrongræs, kaffir, halvdelen af hvidløget og salt.
Bring i kog ved medium varme.
Lad simre i 20 min.
Læg kyllingen på en tallerken, gem væden.
Riv kyllingen i strimler.
Hold lun i en skål.
Knus forårsløg, ingefær og resten af hvidløgen til en pasta.
Tilsæt spidskommen, koriander og peber.
Knus til peberen er grodt knust.
Rør gurkemeje i.
Varm olie i en pande til medium varme.
Steg pastaen i 3 min.
Tilsæt væden fra kyllingen.
Bring i kog.
Lad simre i 5 min.
Kog i mens nudlerne til møre.
Fordel i to skåle.
Fordel kylling og forårsløg over.
Si væden med krydderierne, og fordel over nudlerne.
Pynt med æg, bønnespirer og koriander.