Tilbage til Kogebog - Tilbage til Indonesiske Opskifter - Tilbage til FORSIDEN |
|
Beskrivelse
|
|
|
|
Satay-kyllingespyd
300 g kylling (bryst eller udbenede overlår)
3 spsk. sesamolie
1 spsk. honning
limesaft
2 spsk. soja
1 fed hvidløg
1 stk. ingefær (3 cm)
0.5 stk. chili
2 dl kokosmælk
salt og peber
1 spsk. gurkemeje
træpind
Peanutdressing
2 spsk. sesamolie
1 fed hvidløg
ingefær (2 cm)
0.5 stk. løg
0.5 stk. chili
grov peanutbutter
1 dl kokosmælk
limesaft
Start med at skære kyllingen i grove stykker på ca. 3x3 cm og læg den i en
skål.
Tilsæt sesamolie, honning, saften fra en lime og soja.
Riv hvidløg og ingefær fint og hak chilien ligeledes - bland det med kyllingen
sammen med 2 dl kokosmælk.
Krydr kyllingen med salt, peber og gurkemeje - bland det hele godt sammen og lad
det marinere i et par timer på køl.
Imens lægges nogle træspyd i blød og peanutdressingen laves.
I en lille gryde varmes 2 spsk. sesamolie op til middelvarme.
Hvidløg og ingefær rives fint og kommes i.
Hak løg og chili fint og kom ligeledes i gryden.
Lad det stege sammen i 6-7 minutter.
Tilsæt peanutbutter og kokosmælk og skru ned for varmen.
Lad det hele smelte sammen under jævnlig omrøring i 10-12 minutter. Smag saucen
til med soja, frisk limesaft og peber.
Når du har smagt saucen til, blendes den med en stavblender indtil din ønskede
konsistens.
Den må godt stadig have lidt at tygge på.
Konsistensen kan evt. justeres med lidt vand.
Efter et par timer sættes kyllingen på spyd og grilles på en forvarmet
grillpande i ca. 4-5 minutter på hver side, indtil de er gyldne og har nogle
tydelige grillstriber.
Server med den lune peanutsauce.