Tilbage til Kogebog - Tilbage til Indonesiske Opskifter - Tilbage til FORSIDEN

 

Satay-kyllingespyd med peanutdressing

Beskrivelse

 

 

 

Ingredienser

Satay-kyllingespyd
300 g kylling (bryst eller udbenede overlår)
3 spsk. sesamolie
1 spsk. honning
limesaft
2 spsk. soja
1 fed hvidløg
1 stk. ingefær (3 cm)
0.5 stk. chili
2 dl kokosmælk
salt og peber
1 spsk. gurkemeje
træpind

Peanutdressing
2 spsk. sesamolie
1 fed hvidløg
ingefær (2 cm)
0.5 stk. løg
0.5 stk. chili
grov peanutbutter
1 dl kokosmælk
limesaft


Fremgangsmåde

Start med at skære kyllingen i grove stykker på ca. 3x3 cm og læg den i en skål.
Tilsæt sesamolie, honning, saften fra en lime og soja.
Riv hvidløg og ingefær fint og hak chilien ligeledes - bland det med kyllingen sammen med 2 dl kokosmælk.
Krydr kyllingen med salt, peber og gurkemeje - bland det hele godt sammen og lad det marinere i et par timer på køl.
Imens lægges nogle træspyd i blød og peanutdressingen laves.
I en lille gryde varmes 2 spsk. sesamolie op til middelvarme.
Hvidløg og ingefær rives fint og kommes i.
Hak løg og chili fint og kom ligeledes i gryden.
Lad det stege sammen i 6-7 minutter.
Tilsæt peanutbutter og kokosmælk og skru ned for varmen.
Lad det hele smelte sammen under jævnlig omrøring i 10-12 minutter. Smag saucen til med soja, frisk limesaft og peber.

Når du har smagt saucen til, blendes den med en stavblender indtil din ønskede konsistens.
Den må godt stadig have lidt at tygge på.
Konsistensen kan evt. justeres med lidt vand.
Efter et par timer sættes kyllingen på spyd og grilles på en forvarmet grillpande i ca. 4-5 minutter på hver side, indtil de er gyldne og har nogle tydelige grillstriber.
Server med den lune peanutsauce.