Tilbage til Kogebog - Tilbage til Indonesiske Opskifter - Tilbage til FORSIDEN

 

Daging Masak Asam
Oksekød i tamarindesauce

 

En eksotisk ret fra det indonesiske og malaysiske køkken
Ingredienser  

600g oksekød skåret i tern
3 spsk. tamarindemasse
1 valnød stort stykke galangarod
1 stykke frisk turmeric ca. 2cm
2 store friske chili
1 strå citrongræs
2 løg
3 fed hvidløg
olie til stegning
salt og peber 

Fremgangsmåde  

.Galangarod, turmeric, chili, citrongræs, løg og hvidløg hakkes i små stykker (kan stødes til en krydderpasta hvis dette ønskes).

Kom tamarindemassen i en skål med ½ L varmt vand og gnid frugtkødet af kernerne.
Brun kødet i en stor gryde.
Tilsæt de hakkede krydderier og steg dem med kødet i 2 minutter.
Si kernerne fra tamarindesaften og kom saften i kødretten.
Tilsæt lidt salt og peber.
Lad retten simre i ca. 1½ time til kødet er mørt.

Server med ris.

Tip: