Tilbage til Kogebog - Tilbage til Indonesiske Opskifter - Tilbage til FORSIDEN |
|
Daging Masak Asam
|
En eksotisk ret fra det indonesiske og malaysiske køkken |
Ingredienser |
600g oksekød skåret i tern
3 spsk. tamarindemasse
1 valnød stort stykke galangarod
1 stykke frisk turmeric ca. 2cm
2 store friske chili
1 strå citrongræs
2 løg
3 fed hvidløg
olie til stegning
salt og peber
Fremgangsmåde |
.Galangarod, turmeric, chili, citrongræs, løg og hvidløg hakkes i små stykker (kan stødes til en krydderpasta hvis dette ønskes).
Kom tamarindemassen i en skål med ½ L varmt vand og gnid frugtkødet af
kernerne.
Brun kødet i en stor gryde.
Tilsæt de hakkede krydderier og steg dem med kødet i 2 minutter.
Si kernerne fra tamarindesaften og kom saften i kødretten.
Tilsæt lidt salt og peber.
Lad retten simre i ca. 1½ time til kødet er mørt.
Server med ris.
Tip: |