Tilbage til Kogebog - Tilbage til Indonesiske Opskifter - Tilbage til FORSIDEN |
|
Beskrivelse |
|
|
|
2 dl. basmatiris
6 forårsløg i skrå, tynde skiver
1 rød, finthakket chili
1 løg i halve, tynde skiver
2 spsk. maizena
4 spsk. smagsneutral olie
1 tsk. rejepasta
1 tsk. brun farin
2 fed finthakket hvidløg
1 spsk. fiskesauce
1 spsk. tamarindpasta
1 spsk. tomatpuré
Smid risene i en lille kasserolle og hæld 3 dl. vand på.
På med låget, kog op, skru ned og lad det simre i 10-11 minutter.
Tag så kasserollen af varmen, og lad den stå med låget på i små 10 minutter.
Herefter hældes risene ud på en bradepande med bagepapir og fordeles jævnt.
Lad risene afkøle til stuetemperatur.
Opvarm 2 spsk. olie i en wok.
I mens det varmer op, så smider du løgene i en frostpose sammen med maizena, og
ryster posen på livet løs, så pulveret fordeles godt på løgene. Og så er det
ellers i den brandvarme olie med dem.
Skru lidt ned efter et par minutter, og lad det så ellers blive godt, gyldent og
sprødt.
Herefter lægger du dem over i en tallerken, for de skal først bruges lidt
senere.
De sidste 2 spsk. olie opvarmes i wokken, og ved jævn varme tilsættes brun
farin, rejepasta, chili og hvidløg.
Når det dufter herligt, så hælder du fiskesauce, soya og tomatpuré ved.
Lad det snurre et minut yderligere, og skru så helt op for varmen, så der er
fuld tryk på.
Smid risene i blandingen, og rør konstant, så risene brunes og opvarmes, men
ikke brænder på.
Det ta’r vel en 5-10 minutter.
Lige inden risene er færdige, så smider du løgene (både de sprøde og
forårsløgene) i og lader dem lige varme med.
Steg et spejlæg i rigeligt olie, så det bliver godt og sprødt.
Servér de stegte ris med spejlægget på toppen.
Og gerne også lidt Ketjap Manis – det gi’r lige prikken over i’et.